Пригожин кидає виклик Путіну / скріншот

Риторика ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина переростає у непокору кремлівському диктатору Володимиру Путіну і російській владі, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великобританії, опублікованому 15 червня в Twitter.

В огляді нагадали, що 10 червня Міноборони Росії зажадало від усіх ПВК і "добровольців" підписати з ними контракти. 13 червня Путін, виступаючи на телебаченні, підтримав цей крок.

До цього Пригожин активно піддавав гострій критиці керівництво Міноборони, але покладався на авторитет Путіна. Однак, 14 червня він заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. І тому ніхто укладати договори не буде".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик більш широким верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року, крайній термін для підписання контрактів добровольцями, ймовірно, стане ключовою точкою у протистоянні", - йдеться в огляді британської розвідки.

Пригожин "наїхав" на Шойгу через контракти - подробиці

Як писав УНІАН, ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин заявив, що його найманці не підписуватимуть контракт з Міноборони РФ. Він заявив, що "вагнерівці" не братимуть участі "в цьому злочині":

"Коли ми починали брати участь у цій війні, то ніхто не говорив, що ми зобов'язані будемо укласти договори з Міністерством оборони. Ніхто з бійців ПВК "Вагнер" не готовий йти знову по шляху ганьби. І тому ніхто укладати договори не буде".