Іван Ступак висловився щодо удару дроном по Санкт-Петербургу / колаж УНІАН з фото SHOT і скріншоту

У російському місті Санкт-Петербург житловий будинок 100% не був мішенню безпілотника, оскільки він просто взагалі нецікавий з військового погляду.

Експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак в ефірі каналу "Київ24" сказав, що "такий "приліт", найімовірніше, стався через те, що росіяни використали свою систему радіоелектронної боротьби, і ось безпілотник втратив зв'язок і за земним тяжінням зустрівся з цією будівлею".

"Сто відсотків не була мішенню ця житлова будівля, ці люди, - вони нецікаві взагалі, тому що вибиті шибки десь у Пітері не впливають на відбиття атаки росіян на Авдіївському напрямку, на Запорізькому напрямку", - зазначив аналітик.

Відео дня

Ступак пояснив, що для атак цікаві об'єкти з високою доданою вартістю, які прямо чи за певний період часу можуть вплинути на ситуацію на фронті. "Знищені нафтопереробні підприємства, нафтові термінали, нафтоналивні термінали, військові, напіввійськові об'єкти, науково-дослідні, конструкторські установи, - це все є цілями", - наголосив експерт.

У центрі уваги Росія - новини, які варто прочитати зараз

Уранці 2 березня стало відомо, що на території Піскаревського проспекту чули вибух. Пізніше ЗМІ писали, що між двома будинками впав безпілотник. Повідомлялося, що значно пошкоджено фасад будівель, а також припарковані поруч автівки. За відомостями журналістів, метою дрона могла бути нафтобаза "Ручьи".

Раніше очільник оборонного комітету Державної думи РФ Андрій Картаполов визнав, що російське Міноборони не може повністю захистити Санкт-Петербург від дронових атак. Варто зазначити, що це місто друге за чисельністю населення після Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: