Російський депутат зробив гучну заяву щодо захисту Санкт-Петерберга від дронів / колаж УНІАН з фото REUTERS та Міноборони Росії

Російське місто Санкт-Петербург - друге місто Росії за чисельністю населення після Москви, Міноборони РФ не може повністю захистити від ударів дронами.

Міністерство оборони Росії не має достатніх ресурсів протиповітряної оборони, щоб повністю закрити небо над Санкт-Петербургом, розповів голова оборонного комітету Державної думи країни-агресора Андрій Картаполов під час спілкування з виданням "Парламентская газета".

Депутат також озвучив "страшилку" - стверджує, що українські сили нібито можуть почати намагатися бити не лише по промислових підприємствах в Ленінградській області, а нібито і "по об'єктах архітектурної та культурної спадщини". Варто зазначити, що удар по цивільних об'єктах - це "фішка" російських окупаційних сил, які в Україні вже не раз били ракетами, зокрема, по культурних об'єктах.

Відео дня

Цікаві новини Росії щодо війни - сьогодні це варто знати

Після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на українську землю, в РФ вже не раз лунали вибухи, в тому числі на території Ленінградської області.

Зокрема, 21 січня з'явилася інформація, що в порту Усть-Луга, розташованому на Балтійському морі, було завдано удару дроном по великому газовому терміналу компанії "Новатек" друга російського диктатора Володимира Путіна - Геннадія Тимченка. 

Потім стало відомо, що російська сторона стягує на околиці Санкт-Петербурга зенітно-ракетні комплекси С-300. Полковник Збройних сил України в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан говорив, що росіяни не можуть захистити всю свою територію від ударів безпілотниками.

Вас також можуть зацікавити новини: