Віктор Дудукалов розповів, як змінилася поведінка окупантів у Бердянську після удару ATACMS / скриншот

Після того, як по аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області було завдано удару ATACMS, росіяни стали обачнішими та сховали вцілілу авіацію. Тепер вони не використовують летовище "для паркування своїх гелікоптерів". 

Таку заяву зробив в ефірі "24 каналу" заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов. За його словами, ту техніку, яка вціліла, росіяни вивезли на Схід чи до Маріуполя Донецької області. Деяку техніку перекинули до окупованого Криму. Водночас пошкоджені машини забрали в невідомому напрямку. 

Дудукалов зазначив, що після удару по бердянському летовищу окупанти зачистили цю територію. Зараз там нічого не відбувається. Хоча аеродром залишається військовим об'єктом, і росіяни його охороняють, але техніку там не розміщують.

Відео дня

"Це буде дуже для нас комфортно, тому що російська авіація, яка свого часу трошки заважала нашому контрнаступу, перемістилась на відстань понад 90 кілометрів від фронту. І якщо ударна сила російської авіації не відновиться на аеродромі в Бердянську, це означає, що росіяни серйозно замислюються про перелаштування своєї логістики", – вважає Дудукалов.

Він припустив, що, ймовірно, рано чи пізно росіяни замисляться над тим, що їхня "логістика" – це просто забратися з території нашої держави та завершити розвʼязану проти України війну. 

Удар по аеродрому в Бердянську: це варто знати

17 жовтня в тимчасово окупованому Бердянську сталася "бавовна". Там пролунали потужні вибухи в районі аеродрому. Того ж дня "прилетіло" і по летовищу в Луганську.

Згодом зʼясувалося, що ці удари було завдано ракетами ATACMS. Їх уперше використали в Україні – передача ракет була таємною. Примітно, що ці удари також стали першим в історії випадком "прильоту" ракети ATACMS саме по аеродрому. Унаслідок тих атак росіяни втратили кілька вертольотів. Біля 15 бортів були пошкоджені. 

Заступник голови Бердянської райради Віктор Дудукалов казав, що росіяни бояться використовувати аеродром для розміщення своєї техніки. Крім того, за його словами, летовище на довгий час втратило свою функціональність. 

Вас також можуть зацікавити новини: