Росіяни почали метушитися після прильоту ATACMS по окупованому Бердянську / скріншот

Після того, як по аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області було завдано потужного удару, росіяни "повірили в ATACMS". Точкові рухи ворожих військ по логістиці в свідчать про те, що у місті їм стає дуже небезпечно. 

"Аеродром на тривалий час втратив свою функціональність і сьогодні окупанти бояться використовувати його в цьому напрямку, розміщувати там наново свою техніку. Півроку вони зухвало стояли, базувалися там, але мапа бойових дій, на щастя, змінюється завдяки тій зброї, яку ми отримуємо, і вмінню нею користуватися", – додав заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він також зауважив, що росіяни продовжують перевозити в Бердянськ боєкомплекти. Проте тепер вони це роблять дуже обережно.

Відео дня

"Вони створюють перевезення через порт, вивантажуючи його вночі переважно, щоб місцеве населення не бачило. Крім того розміщують там ППО, певний особовий склад і частину боєкомплекту, використовуючи порт в Маріуполі як військовий об'єкт безпосередньо", – резюмував Віктор Дудкалов. 

Удари по аеродромах у Бердянську і Луганську

17 жовтня в тимчасово окупованому Бердянську пролунали потужні вибухи. Згодом стало відомо, що "прилетіло" по аеродрому. Також було завдано удару і по аеродрому в Луганську.

Примітно, що для ударів по цих місцях були застосовані далекобійні ракети  ATACMS – до цього моменту повідомлень про те, що їх передали Україні, не було. Також відомо, що український удар став першим в історії випадком, коли по аеродрому "прилетіла" ракета ATACMS.

Аналітики проекту Oryx стверджують, що внаслідок цих ударів росіяни втратили 7 вертольотів Ка-52 Алігатор і 2 Мі-8. Зазначається, що було пошкоджено ще 15 вертольотів. Серед них 8 Ка-52 і 7 бортів Мі-8.

Вас також можуть зацікавити новини: