Вилазки диверсантів з української території продовжаться і далі / скріншот

Бійці "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії" змогли за один день завоювати більше території, ніж найманці "Вагнера" за цілий рік у Бахмуті, зазначив військовий експерт Томас Тейнер.

Західні військові аналітики визнали прорив диверсійної групи у Бєлгородську область свідченням того, що російська лінія оборони вкрай вразлива, пише BILD. Так, Тейнер заявив, що зараз "у Росії немає ніякої обороноздатності, тому що всі військові зайняті в Україні". 

"Між українським кордоном і Москвою, крім кількох місцевих частин і прикордонників, немає ні дивізій, ні бригад - нічого не залишилося. Українці, звичайно, це помітили", - сказав Тейнер. Він уточнив, що в перші години після початку вилазки диверсанти не зустріли практично ніякого опору. 

Відео дня

Водночас професор Мюнхенського університету Бундесверу Карло Масала назвав рейд в Бєлгородську область "ще одним доказом слабкості Путіна і його нездатності вести цю війну". "Той факт, що нечисленні, але частково механізовані війська змогли просунутися в прикордонний регіон, показує, наскільки поганою стала російська прикордонна безпека", - зазначив він. 

Тейнер припускає, що вилазки диверсантів з української території продовжаться і далі. В іншому випадку, якщо Росія захоче підготуватися до відбиття подальших рейдів, їй доведеться вивести з України від 50 до 60 тисяч військовослужбовців.

Експерт окремо зазначає, що Кремль опинився у вкрай невигідній ситуації. "Від грандіозного плану завоювати Київ за три дні вони тепер дійшли до того, що не можуть захистити регіональні центри - такі, як Бєлгород. Це повна катастрофа для Путіна", - сказав Тейнер. 

Рейд "Легіону" в Білгородську область - головне

На початку тижня, 21 травня 2023 року, російські добровольці з "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" здійснили так званий рейд у Грайворонський район Бєлгородської області.

В українській розвідці прорив добровольцями кордону РФ назвали "спецоперацією" самих росіян. 

У Росії звітують про знищення десятків бронетранспортерів, але самі добровольці дані про будь-які втрати внаслідок бойових зіткнень спростовують.

Вас також можуть зацікавити новини: