Є ймовірність "випадкових обставин" на ЗАЕС через дії Путіна / фото ua.depositphotos.com

Глава Російської Федерації Володимир Путін "не піде" на удари по українських АЕС під час наступних обстрілів України.

Він буде "гратися" навколо Запорізької атомної станції, але атакувати цей об'єкт не ризикне. Про це заявив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словам, наразі Україна краще захистила свої об'єкти енергетичної інфраструктури. Але завжди є ймовірність, що щось піде не так через обстріли та дії РФ. 

Відео дня

"Гадаю, Путін не піде на удари по АЕС. Він гратиметься навколо вже захопленої Запорізької АЕС, але завдавати ударів по таких об'єктах не буде. Хоча є ймовірність якихось випадкових обставин чи організації провокацій", - заявив він Obozrevatel.

Романенко нагадав, що нещодавно Росія звинуватила Україну в спробі атакувати Курську АЕС: казали, що "київські" дрони ледь не долетіли до станції (невідомі дрони в небі Росії бачили увечері 26 жовтня).

Як зазначив генерал-лейтенант, РФ намагається фальсифікувати цей випадок та переконати світ у зворотній загрозі: що саме Україна - сторона, яка загрожує Росії та іншим ядерною катастрофою. Не виключено, що небезпеку для Курської АЕС ворог також міг зімітувати. 

"Росіяни можуть організовувати такі операції під чужим прапором", - попередив Романенко.

Росія підготувалися до "зимових" обстрілів України

За словами Романенка, Росія також готувалася до початку зимового сезону: поки Україна займалася посиленням захисту власного неба та важливих об'єктів, РФ вдалося довести запаси своїх ракет Х-101 майже до "довоєнного" рівня. Також вона навмисне не використовує ракети Х-101 і Х-555 в рамках останніх обстрілів України. За словами Романенка, окупанти накопичують запаси ракет, тож, навряд чи ця зима буде легшою для українців за попередню. 

Вас також можуть зацікавити новини: