До зими готувалася не тільки Україна, Росія накопичувала ракети для обстрілів, попередив генерал Романенко / колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Росія готується до розширеної агресії проти України: до початку зимового сезону укріпленням протиповітряної оборони займався не тільки Київ та інші регіони. Ворог теж не сидів без діла.

РФ встигла відновити запас "точних" ракет до рівня, який мала до початку повномасштабного вторгнення. Також росіяни стали рідше використовувати ресурс стратегічних бомбардувальників й перейшла в режим "економії" боєголовок перед ймовірним початком нових обстрілів, зазначив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко Obozrevatel.

За його словами, зима 2023 року точно буде не легшою за попередній зимовий сезон.

Відео дня

"Йдеться не лише про збільшення можливостей нашої протиповітряної та протиракетної оборони, а й про підготовку супротивника до розширення агресії та завдання ударів. Тому сказати, що ця зима буде легшою, я не можу", - заявив Романенко. 

Він зазначив, що в останніх повітряних атаках по Україні Росія здебільшого використовувала дрони, керовані бомби та баражуючі боєприпаси, "вироби 54", так звані газонокосарки. Окупанти продовжували бити по Україні ракетами, але запускали їх лише зі Су-30 та Су-35. Тобто пусків боєголовок повітряного базування зі стратегічних бомбардувальників Ту-60 та Ту-95МС, накшталт ракет Х-101 і Х-555, ми майже не бачили.

"Тобто триває їхнє накопичення. При цьому в Росії розширюється виробництво більш точних ракет, таких як Х-101. Запаси цих ракет доведено до рівня початку війни", - вказав Романенко. 

Водночас Путін продовжує нагадувати всьому світу "хто така Росія", проводячи чергові навчання стратегічних ядерних сил. За словами генерал-лейтенанта, всі ці факти свідчать про те, що Росія буде розширювати свою агресію проти України та "жахати" світ. 

В ГУР попередили, що цієї зими РФ буде вибірковішою в ударах

За словами представника Головного управління розвідки України Вадима Скібіцького, цієї зими Росія може "вибірковіше" бити по українській енергетиці

Якщо минулого року ворог почав атакувати ракетами станції України ще в жовтні, ще до початку справжнього сезону холодів, то цього року агресор "вичікує". Скібіцький підкреслив: "Росіяни вичікують зниження температури нижче нуля". За його словами, обстріли, ймовірно, почнуться в період найбільшого навантаження на українську енергетичну систему. 

Вас також можуть зацікавити новини: