Росія на тимчасово окупованих території України переводить агроресурси під свій стандарт  / фото УНІАН, Олег Куцький

Замміністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що путінській режим продовжує створювати умови для крадіжки та вивозу українського зерна на свої території

Про дії країни-варвара чиновниця розповіла в Telegram. За її словами, на тимчасово окупованих територіях режим РФ намагаються "підігнати" агроресурси України під свій стандарт. 

"Для цього окупант приводить сільськогосподарську продукцію та діяльність сільгосп виробників у відповідність стандартам федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду", - вказала Маляр.

Відео дня

Супутники викрили схему вивезення українського зерна через Крим

Нагадаємо, у травні супутникові знімки викрили схему Росії з приводу вивозу українського зерна з тимчасово окупованої території Криму. Маштабне розслідування провела організація Bellingcat.

Виявилося, попри заяви про закриття головного зернового терміналу "Авліта", Росія протягом усього року експортувала через нього зерно з тимчасово окупованих частин материкової України. 

За перші 12 місяців з початку повномасштабного вторгнення ворог зафіксували активний рух "зернових" кораблів РФ. Розслідувачі кажуть, ймовірно, на території порту знаходиться цілий флот, який вивозить зерно України у бік Босфору та Керченської протоки. 

Вас також можуть зацікавити новини: