Україна отримає радари ППО GM 200 / фото t.me/ochen_zloy_chat

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про головні переваги та особливості радарів ППО GM 200, які Франція має намір закупити для України.

Ground Master 200 - багатоцільовий радар ППО середнього радіусу дії сімейства Thales Ground Master, що являє собою тактичний радар, який одночасно відповідає найсуворішим оперативним вимогам, зазначив експерт.

За його словами, серед цих вимог:

Відео дня
  • надзвичайно точне відстеження від дуже малих до дуже великих висот (24 км), незалежно від складності навколишнього середовища;
  • координація зенітних комплексів від дуже малої до середньої дальності, 250 км у режимі спостереження / 100 км у режимі бою;
  • попередження про реактивний, артилерійський і мінометний вогонь;
  • виявлення надводних цілей і відстеження кораблів, малих плавзасоби і т. д.

Коваленко додав, що радар Ground Master 200 здатний відстежувати широкий спектр цілей, від невеликих і повільних до малопомітних і маневрених, зокрема - дрони від класу I (Mini) до класу IV (HALE).

"Апарат дуже корисний, особливо з урахуванням тих загроз, які були, є і ще будуть. Один тільки мінус - їх би побільше і якомога більше", - резюмував експерт.

Радари ППО GM 200 - новини

Раніше повідомлялося, що Франція допоможе Україні купити радари для протиповітряної оборони GM 200.

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що ці радари мають певний діапазон та радіус виявлення ворожих об'єктів - приблизно 250 кілометрів. За його словами, це допоможе українським захисникам швидше виявляти повітряні ворожі цілі і своєчасно сповіщати ППО.