Росія обстрілює Україну з ЗРК з-400 / фото REUTERS

У суботу, 14 січня, російські війська атакували Київ новими ракетами для зенітного ракетного комплексу (ЗРК) С-400.

Видання Defence Express опублікувало фото уламків ракети з індексом 48Н6ДМ. Це нова ракета для російського ЗРК С-400 з дальністю польоту 230 кілометрів і вагою бойової частини 180 кілограм.

Повідомляється, що швидше за все, пусковим районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400 є територія знаходиться під Гомелем білоруського аеродрому "Зябрівка" всього за 20 кілометрів від кордону з Україною. Саме цей аеродром у Білорусі вже офіційно фігурував як пусковий район С-300 для ударів по наземних об'єктах у Чернігівській області.

Відео дня

Також зазначається, що такий тип ракет застосовується вже не вперше. Уламки таких ракет знаходили 31 грудня біля будинку в Протасовому яру, а також біля столичного готелю "Алфавіто".

РФ вдарила по Києву новою ракетою з ЗРК С-400 / фото defence-ua.com
РФ вдарила по Києву новою ракетою з ЗРК С-400 / фото defence-ua.com

Удар по Києву 14 січня - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 14 січня РФ двічі атакувала Київ. Попередньо зазначалося, що під час атаки по Києву в першій половині дня російські війська застосували, ймовірно, балістичні ракети.

Також заявляли, що повітряна тривога була оголошена тільки після вибухів через те, що в ЗСУ немає ефективних засобів і для виявлення балістичних ракет, і для їх знищення.