Росія застосувала проти України нові ракети Х-69 / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов вказав на основні загрози для України, пов'язані з тим, що Росія почала застосовувати нові ракети Х-69.

Як він зазначив, Х-69 - дозвукова крилата ракета для літаків тактичної авіації (Су-34 і Су-35). Дальність запуску ракети становить близько 400 кілометрів.

"Що поганого для нас у застосуванні цих ракет? Нам не звикати. Починали з Х-101, потім з'явилися "Кинджали", інші ракети більш сучасні. Тому для нас це не дивно, що з'являються нові типи ракет у РФ. Але результативний удар *по Трипільській ТЕС - УНІАН) говорить про те, що ракета може проходити крізь наше виснажене ППО, і що ракети можуть запускатися з бортів тактичної авіації, через що нівелюється типова ознака масштабних атак. Су-34 і Су-35 - наймасовіші літаки в РФ, і визначати заздалегідь - несуть вони чи не несуть ці ракети - неможливо", - пояснив Жданов.

Відео дня

За його словами, якщо Росія налагодить виробництво ракет Х-69, то завдяки великій кількості літаків-носіїв їх використання зможе мати масовий характер.

"Хороша новина в тому, що поки що виробництво цих ракет не є серійним, і про запаси цих ракет не йдеться. Швидше за все, ця ракета експериментальна і зроблені для випробувань, і вони вирішили їх застосувати", - додав Жданов.

Нові російські ракети Х-69 - що повідомлялося

Нагадаємо, 11 квітня РФ вдарила по Трипільській ТЕС (один з основних постачальників енергії для Київської області). Унаслідок удару станція була повністю зруйнована.

Пізніше стало відомо, що попередньо Росія запустила по Трипільській ТЕС нові крилаті ракети Х-69.

Вас також можуть зацікавити новини: