Бойова частина ракети "Кинджал" / фото МВС

Фахівці, які досліджують російське озброєння, отримали інформацію, чому не вибухають деякі бойові частини російських ракет Х-47 "Кинджал". Така ситуація є не наслідком браку, вона пов'язана з конструкторськими рішеннями російських розробників, пише Defense Express.

"У середині бойової частини Х-47 "Кинджал" немає контактного детонатора. За ініціацію відповідає електронна система, що знаходиться в апаратному блоці ракети, де також розміщена батарея. Цей блок з'єднується проводом з бойовою частиною. Але під час збиття існує ймовірність обриву, в такому випадку бойова частина залишається неактивованою", - йдеться у публікації.

Припускається, що таке рішення російськими розробниками було прийнято свідомо і пов'язано з конструкційними особливостями Х-47 "Кинджал", схемою розміщення блоків і використанням бойової частини, призначеної для проникнення.

Відео дня

"Цілком можливо, що зведення бойової частини відбувається тільки під час наближення ракети до землі. Зокрема, такі схеми традиційно використовують у балістичних ракетах", - додали аналітики.

Не виключено, що росіяни використали для створення "Кинджалів" схему, яка раніше перекочувала з "Точки-У" на "Іскандер".

Російські ракети "Кинджал" - чому Китай розчарований

Нагадавшємо, китайські аналітики все частіше критикують російські ракети "Кинджал", заявляючи, що вони "навряд чи матимуть суттєвий вплив" у бою із західним озброєнням.

Пекін сподівається, що його власна гіперзвукова ракета "Дунфен" (Dongfeng) змінить правила гри в плані здатності знищувати американські авіаносці. Однак, провальні пуски Росією "Кинджалів" по Україні впевненості в цьому не додають: Китайські аналітики дійшли висновку, що "Кинджал" зовсім "не та зірка, якою його зображує Москва".

Вас також можуть зацікавити новини: