Американські системи Patriot ефективно збивають російські "Кинджали" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Китайські аналітики все частіше критикують російські ракети "Кинджал", заявляючи, що вони "навряд чи матимуть суттєвий вплив" у бою із західним озброєнням.

"Минулого року китайські оборонні журнали з великим інтересом писали про російський "Кинджал", аналізуючи його ефективність у боротьбі з наданими США системами Patriot і у війні в цілому. На це є вагома причина: поява "Кинджала" в Україні - це перша можливість Пекіна побачити, як така сучасна зброя поводиться в бою із західною технікою", - наголошується в публікації Business Insider.

Як пише видання, Китай сподівається, що його власна гіперзвукова ракета "Дунфен" (Dongfeng) змінить правила гри в плані здатності знищувати американські авіаносці. Однак, провальні пуски Росією "Кинджалів" по Україні впевненості у цьому не додають: китайські аналітики доходять висновку, що "Кинджал" зовсім "не та зірка, якою його зображує Москва".

Відео дня

Так, в одному з аналізів "Кинджал" називають "маргінальною гіперзвуковою ракетою", і це у кращому випадку.

"Хоча Росія називає "Кинджал" гіперзвуковою ракетою, аналітики з інших країн в цілому вважають, що насправді він є повітряною версією тактичної балістичної ракети ближнього радіусу дії "Іскандер", - стверджують аналітики.

Директор із взаємодії з Азією американського аналітичного центру Defense Priorities Лайл Гольдштейн зазначив, що Китай "надзвичайно уважно спостерігає за війною" в Україні і, зокрема, відстежує те, як себе показує "Кинджал".

За його словами, опубліковані думки китайських аналітиків є лише натяком на справжній масштаб аналізу Пекіна і уроки, які він витягує для потенційної війни з США: "Я завжди вважав, що ми бачимо лише верхівку айсберга".

Росія б'є по Україні ракетами "Кинджал" - актуальне

Як писав УНІАН, 13 січня половина запущених Росією по Україні ракет "Кинджал" не досягла цілей, заявили в повітряних силах ЗСУ. Всього було зафіксовано пуски шести таких ракет:

"Сьогодні ми бачили шість "Кинджалів", ми про них повідомляли... Половина точно не досягла цілей - це 100%".

Вас також можуть зацікавити новини: