Жданов відповів, чи можуть ЗСУ модифікувати ракети С-300 / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи може Україна модифікувати зенітні ракетні комплекси (ЗРК) С-300 і використовувати їх для ударів по російських військах, а не тільки для захисту неба.

"Де нам взяти стільки ракет, щоб модифікувати С-300? Якщо ми почнемо модифікувати ракети C-300 і випустити їх як "земля-земля", ми залишимося з діркою в небі. У нас дефіцит", - заявив він.

Жданов нагадав, що у перші місяці війни Словаччина передала Україні свої комплекси С-300 для того, щоб поліпшити систему протиповітряної оборони (ППО) України.

Відео дня

"Сьогодні ми сподіваємося на отримання комплексів типу Patriot, SAMP/T для того, щоб закрити небо. А якщо ми ще й знімемо з бойового чергування комплекси С-300 з ракетами, які теж у дефіциті, і відправимо їх лупити по москалях, то у нас в небі буде дірка. Навіть не думайте, що ми будемо модифікувати ракети С-300, - заявив експерт. - Ми будемо просити у наших партнерів ракети з дальністю в 150-300 кілометрів типу ATACMS або будь-які інші. Але зайнятися модифікацією С-300 ніякої можливості немає".

Комплекси Patriot для України - що повідомлялося

Україні вже могли передати одну з двох обіцяних протиракетних систем ЗРК Patriot, пише Financial Times.

Зазначається, що Київ отримав одну з двох систем Patriot, проте вона ще не була введена в експлуатацію. Тобто її поки не застосовували на полі бою.

Коментарів української сторони щодо цієї інформації на цей час немає.