Жданов пояснив, як РФ провалила ракетну атаку на Україну / facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Російські окупанти завдали масованого удару по Україні з різних типів ракет. Втім, це не нова тактика.

Як повідомив в ефірі "24 каналу" військовий експерт Олег Жданов, загарбники "зібрали все, що могли", щоб завдати міксованого удару вночі.

"Вони просто зібрали все, що могли. Брак ракет деяких категорій змушує РФ робити мікс з тих ракет, які у них є. До речі, чим більше типів ракет застосовується в одному ударі, тим складніше узгодити і організувати такий масований ракетний удар", - зазначив експерт.

Жданов зауважив, що різнотипні ракети вимагають різнотипної побудови маршрутів. Атака фактично провалилася, адже окупанти, які розробляли маршрути ракет, перевантажили цілі.

"Що стоїть у нього на кону на цій війні — знищення України як держави, заволодіння територіями і населенням, яке тут перебуває. Якою може бути ціна? Півмільярда плюс чи мінус? Так треба дивитися на ті витрати, які фізично несе Росія", - додав Жданов.

Масований ракетний удар 9 березня

В ніч на 9 березня російські окупанти вкотре завдали масованого удару по Україні. Атака тривала понад 6 годин. Противник здійснив пуск 84 ракет різного базування, 34 ракети було знищено захисниками України, ще 8 не досягли своїх цілей. Супротивники використали, у тому числі ракети "Кинджал" та "Калібр". Також ворог завдав 12 авіаційних ударів, зокрема, використав 8 БПЛА Shahed-136, половину яких було збито.

За даними ЗМІ, на сьогоднішній масовий обстріл росіяни витратили близько 500-600 млн доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: