Зеленський відповів від чого залежить отримання Україною німецьких ракет Taurus / колаж УНІАН, скріншот, фото wikimedia.org

Президент України Володимир Зеленський вважає, що отримання Україною далекобійних ракет Taurus залежить від порядку дій Сполучених Штатів Америки. Про це глава держави заявив на пресконференції на Форумі "Україна. Рік 2024".

"Для нас це важливо. Я вдячний канцлеру (Німеччини Олафу Шольцу – УНІАН), він проявив лідерство в Європі. У нього найпотужніший договір з нами і серйозна підтримка. Для нас дуже важлива ця зброя, про яку ви сказали", - сказав Зеленський.

За його словами, перший крок в цьому питанні мають зробити Сполучені Штати Америки, а вже потім Німеччина. 

Відео дня

"Я не про те, що канцлер залежить від президента (США Джо Байдена – УНІАН), а про те, що порядок дій щодо рішення тих чи інших видів зброї з мого досвіду завжди був такий. Якщо Сполучені Штати робили крок вперед, то ми могли потім також говорити і наводити це як приклад іншим. Дивись, нам відкрили відповідну зброю, то давай далі працювати і з тобою. Ось і все, - повідомив президент. - Я в позитивному настрої щодо Сполучених Штатів. Вважаю, що ми будемо всюди мати результат".

Можливість передачі Taurus Україні - деталі 

30 січня повідомлялося, що політики з правлячої коаліції Німеччини посилили тиск на канцлера Олафа Шольца щодо постачання Україні ракет Taurus. 

20 лютого стало відомо, що Німеччина, ймовірно, готується до передачі Україні ракет Taurus. Тоді повідомлялося, що правляча коаліція підготувала секретну пропозицію про постачання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: