Росія вдарила по Україні ракетами в ніч проти 1 травня / скріншот

Новий ракетний удар РФ по Україні підтвердив не тільки дефіцит ракет у окупантів, а й явні проблеми зі зносом у їхніх носіїв.

"У зв'язку з цим російські окупаційні війська намагаються експериментувати, для підвищення ККД ударів... Окупанти піднімають у повітря максимум, що у них може літати, щоб вводити в оману нашу ППО щодо можливих траєкторій польоту ракет", - прокоментував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт очікував, що за такою кількістю піднятих літаків у небо росіяни запустять по Україні від 34 до 68 ракет, але вони знову задіяли обмежений боєкомплект - 18 ракет.

Відео дня

"Пуск здійснювався з 9 літаків Ту-95МС і, несподівано, двох Ту-160. Тобто, грубо кажучи, по пуску 1-2 ракет з одного носія. Це вчергове підтверджує, що середнє навантаження на носії Х-101 становить зараз 2-4 ракети, тому ні про які пуски більше 100 ракет мови не йде", - упевнений Коваленко.

Оглядач додав, що у росіян була можливість накопичити до 200 ракет:

"Без відповіді залишається питання про обмежений боєкомплект. Адже Росія має можливість поповнювати в добу БК від 2-5 ракет різної номенклатури, після останнього масованого ракетного удару по Україні 9 березня у неї була можливість накопичити від 80 до 200. Приберегла на 2 і 9 травня?".

Ракетна атака Росії в нічпроти 1 травня - актуальне

Нагадаємо, у ніч проти 1 травня російські війська запустили по Україні 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, 15 з них українським захисникам вдалося збити, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Росіяни атакували Україну близько 02:30 ночі з Каспійського моря і з Мурманської області. Використовували вони для цього літаки Ту-95 і Ту-160,