Росія вдарила по Україні ракетами Х-101 та Х-555 / фото з соцмереж

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив деталі нічної ракетної атаки на Україну.

"Атаковано з Каспійського моря. Звідти - двома літаками Ту-160. Також з Мурманської області - дев’ять літаків Ту-95. Загалом було випущено 18 ракет", - зазначив він.

Він зауважив, що ці літаки здатні випускати значно більше ракет.

Відео дня

"Навіть один Ту-95 може вісім випустити крилатих ракет, а то і більше, якщо там додаткові будуть навантаження на нього", - пояснив речник.

Ігнат нагадав, що 15 із 18 випущених ракет були знищені. Йдеться про ракети Х-101 та Х-555.

На запитання щодо нинішнього ракетного потенціалу Росії, він зауважив, що окупанти застосували б більшу кількість ракет, якби могли собі це дозволити.

"Тому що підіймати таку кількість літаків, - ви розумієте, потенційно який міг бути залп з усієї тієї авіації, яка злетіла?.. Ту-160 вдвічі більше ракет може нести, приблизно, ніж Ту-95. Таким чином, противник відпрацював тією кількістю, яку йому було не шкода викинути по наших об'єктах", - сказав Ігнат.

Ракетний удар РФ 1 травня - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили протиповітряної оборони України під час масованої ракетної атаки в ніч на 1 травня знищили 15 крилатих ракет.

За його словами, російські війська атакували Україну близько 02:30 ночі.

Загалом росіяни запустили Україною 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.