Ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру / фото REUTERS

Ремонтні бригади вже почали відновлювати інфраструктуру, пошкоджену масованою ракетною атакою Росії 23 листопада.

"Держава-терорист Росія вчергове продемонструвала світу свою сутність. Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі. По всій країні застосовані аварійні відключення електроенергії. Це вимушений крок, щоб уникнути аварій і розбалансування системи. Ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру", - повідомив в Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, в уряді провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном за участі голів Міненерго та "Укренерго". Визначили пріоритетність для постачання в Україну енергетичного обладнання від партнерів, зокрема для ремонту пошкодженої інфраструктури та забезпечення "Пунктів незламності".

Відео дня

"Дав завдання Міненерго налагодити цілодобову тісну координацію з МЗС та митницею. Енергетичне обладнання має надходити в Україну швидко та безперебійно", - наголосив прем’єр.

Ракетна атака Росії 23 листопада: аварійні відключення світла

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Офісу президента, в результаті сьогоднішньої ракетної атаки РФ по Україні підтверджено попадання ворожих ракет по об'єктах критичної інфраструктури в декількох областях.

НЕК "Укренерго" прогнозує аварійні відключення світла по всій Україні до кінця доби.