Жданов вважає, що Путіну невигідно обстрілювати Київ / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Росія не завдає ракетних ударів по Києву через його відносну віддаленість від кордону, а також добру роботи системи ППО.

Таке пояснення дав у інтерв'ю Дмитру Гордону військовий експерт Олег Жданов.

Необхідність закриття неба над столицею Жданов пояснив тим, що Київ є важливим транспортним вузлом. Також він переконаний, що Путіну невигідно завдавати ударів по столиці України.

Відео дня

"Якщо почнуть руйнувати Київ, то тоді руйнуються "скріпи", ідеологія цієї війни. Вони ж хотіли Київ взяти як "мать городов русских" і переписати історію, зробити, що це alma mater, яка народила таку могутню, велику Російську імперію. А якщо вони рознесуть місто, то що залишиться від тієї ідеології, яку вони намагаються натягнути на те, що є сьогодні", - говорить експерт.

Також він відповів на питання, чому РФ не вдарила ракетами по Верховній Раді, коли там збиралося вище керівництво України. За його словами, в РФ розуміють, що в такому випадку стали б для всього світу країною-агресором.

"Якщо злочини в інших містах вони можуть приховати за принципом "переможців не судять", то тут пояснити свій злочин буде практично неможливо. Тим більше тут був Анджей Дуда", - каже Жданов.

Він також допустив, що відповісти Росії за удар по "центрах прийняття рішень" у Києві можуть США, що і зупиняє Кремль.

Раніше радник Офісу президента Олексій Арестович висловлював сумнів, що Росія зважиться на завдання нових ударів по Києву.