Українці проводять акцію об'єднання \ фото ua.depositphotos.com

У столиці синьо-жовтим прапором сполучили правий та лівий береги Дніпра і для цього пошили майже півкілометровий стяг.

Біля Трухановго острова у Києві збирається все більше людей, серед учасників акції херсонці, донеччани, запоріжці та кияни, йдеться в сюжеті ТСН.

"Для нас дуже символічна ця акція, тут багато є херсонців, ми звернулися до друзів, тимчасово переміщених осіб і з Мелітополя, Маріуполя, і вони теж тут поряд з нами, і кияни прийшли. Тому сьогодні ми хочемо з'єднати два берега, символічно провести акцію єднання. Ми хочемо послати месидж і тим людям, які в окупації, які зневірені, які мають мало інформації, що про них ніхто не забув, що рано чи пізно Україна їх звільнить і ми повернемося до себе додому", - розповів про мету акції гендиректор Херсонського академічного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Як зазначається у сюжеті, зазвичай єднання берегів Дніпра проводиться 22 січня, у день коли злилися УНР та ЗУНР. Подібне в українській історії було на початку 90-х, коли у живому ланцюзі українці об'єдналися від Львова до Києва.

Від попередніх, важливих історичних об'єднань, сьогоднішня акція відрізняється тим, що тоді українці лише боролися за Незалежність, а сьогодні вкотре доводять, що єдині. 

Як повідомляв УНІАН, взимку у соцмережі Facebook запустили патріотичний флешмоб, до якого долучилися багато українців. Люди встановлюють на свої аватарки синьо-жовті прапори як нагадування про те, що разом ми - сила, а наша країна - єдина.

Вас також можуть зацікавити новини: