Фрегат "Адмірал Макаров" вийшов у море / Міноборони Російської Федерації

Російські загарбники, попри потужний шторм, вивели у Чорне море фрегат "Адмірал Макаров". Про це під час брифінгу заявила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Попри шторм ворог вивів на бойове чергування надводний ракетоносій - фрегат "Адмірал Макаров". Це зазначає, що напоготові противник може тримати 8 "Калібрів", - сказала військова.

Водночас вона зазначила, фрегат тримається ближче до Новоросійська (РФ), до рейду порту, де погода трохи спокійніша на відміну від відкритого моря, де вирує шторм у 4-5 балів.

Відео дня

"А це зазначає, що ворог знов грає м’язами, натякаючи на небезпеку", - додала Гуменюк.

За її словами, ситуація в морі наразі більше диктується погодними умовами - потужний шторм не дозволяв окупантам раніше виводити надводні ракетоносії. Водночас під час попередньої ракетної атаки окупанти застосували підводний ракетоносій, який випустив по Україні чотири "Калібри". На щастя, всі вони були збиті.

РФ економить "Калібри" - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, за даними начальника об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, російські окупанти економлять крилаті ракети "Калібр" морського базування з кількох причин. Зокрема, через те, що можуть завантажувати їх на кораблі-ракетоносії лише в окупованому Севастополі, але для росіян це місце вже небезпечне.

Обслуговування "Калібрів" поки не налагоджено росіянами у Новоросійську, там де базується переважно весь ЧФ РФ. Саме у Севастополі залишається вся інфраструктура, пов'язана з цими заходами, і супротивники "воліють не ризикувати зайвий раз".

Вас також можуть зацікавити новини: