Росія виробляє ракети Х-101 / фото з соцмереж

Кількість обстрілів росіянами українських міст у червні майже не зменшилася, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передавати 24 канал.

За його словами, росіяни запускають по території України далекобійні високоточні ракети, які вони виробляють і накопичують протягом місяця. Зокрема, мова йде про "Іскандери", а також "Калібри", Х-101 та "Кинджали".

"На недавньому брифінгу представник Генштабу зазначив, що до сотні різних типів ракет противник може виробляти. Це близько 30 ""Калібрів", десяток "Іскандерів", решта - ракети повітряного базування Х-101. Це ті, що запускаються по нас з Каспію", - зазначив спікер.

Раніше повідомлялося, що російські війська зараз застосовують крилаті ракети "Калібр" втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555.

Скільки ракет Росія виробляє на місяць - що повідомлялося

Як повідомляв, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, Росія в місяць здатна виробляти близько 100 ракет різних типів.

За його словами, це число включає: більше 10 ракет для ОТРК "Іскандер"; до 30 ракет морського базування "Калібр"; до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, включаючи аеробалістичні ракети "Кинджал".