Ворог вважав, що встановив, де знаходяться наші ЗРК "Петріот", зазначив експерт / фото REUTERS

Російські загарбники у ніч на понеділок, 29 травня, запустили по Україні ракети й безпілотники, а дрони ворог використовує для проведення дорозвідки.

Сьогодні вдень супротивник запустив по українській території ракети, оскільки вважав, що встановив розміщення зенітно-ракетних комплексів "Петріот", розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "1+1" в рамках телемарафону.

За його словами, посилення ударів з боку російських загарбників по Україні було очікуваним. "Це насправді очікувано. Це саме та тактика та стратегія, яка мала відбуватися після завдання масованого ракетного або іншого удару… по ворожій території. Що я маю на увазі - на сьогодні ми бачимо, що вночі було завдано удар крилатими ракетами Х-101, а також використовувалися "Шахед-136". Цей удар кількісно, якщо саме підсумувати, то 40 ракет Х-101, а також 35 дронів-камікадзе "Шахед-136" - здається, що це має співвідношення з масованим ракетним ударом. Тобто з проривом протиповітряної оборони та відповідним ефектом", - заявив експерт.

Коваленко підкреслив, що є нюанс - вороги "використовують "Шахеди-136" для дорозвідки".

"…Окрім "Шахедів" використовувалися і розвідувальні БПЛА. Тому, можна робити висновки, що цей удар на 29 травня, він не тільки виконував функцію як основну тему знищення якогось об’єкта, який російські окупанти вважають дуже важливим, але була ще одна функція дуже важлива - виявлення позицій протиповітряної оборони…, впершу чергу, звісно, ЗРК (зенітно-ракетного комплекса - Ред.) "Петріот"…, і саме після цього вони спробували вдень завдати удар", - сказав оглядач.

Аналітик додав, що цей ЗРК для росіян зараз є "хворим фетішем". "Чому саме вдень (ворог запустив ракети - Ред.) ?.. вони намагалися уразити ті об’єкти… оккупанти вважають, що вони встановили локацію розміщення наших ЗРК "Петріот", - зазначив Коваленко.

Ракетний удар по Україні - сьогодні це варто знати

Вранці 29 травня Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що вночі росіяни запустили до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та близько 35 ударних безпілотників. Українські воїни ліквідували 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 дронів типу "Шахед" та один розвідувальний дрон оперативно-тактичного рівня. 

Вдень 29 числа ворог атакував Київську область 11 ракетами типу "Іскандер-М" (балістика) та "Іскандер-К" (крилата ракета). Всі ворожі ракети ліквідували захисники України.

Вас також можуть зацікавити новини: