Зараз під Авдіївкою зосереджено понад 40 тисяч окупантів / Телеграм-канал Ганна Маляр

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що російські окупаційні війська цілком очікувано продовжують нарощувати свій потенціал під Авдіївкою.

Зокрема, в район Авдіївки перекидаються підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї ОВА, яка до того була в районі Бахмута.

"Це цілком вписується в очікуване нарощування угруповання рів в районі Авдіївки до 60 тис о.с. Зараз там зосереджено понад 40 тисяч і цього, як ми бачимо, не вистачає, щоб захопити невелике містечко у встановлені раніше дедлайни. Проте, навіть не дивлячись на невдоволення темпами просування в районі Авдіївки російським керівництвом, накопичені ресурси після провалу другої хвилі наступу ресурси, командування РОВ не поспішає задіяти. Що говорить про ретельну підготовку до третьої хвилі наступу, яка може початися вже в 20-х числах, напередодні Нового року", - написав він.

Відео дня

За його словами, в даний час РОВ активно застосовують наступний ресурс: на північ від Авдіївки задіяні підрозділи 114-й і 132-й ОМСБр 1 АК і 15-й ОМСБр 2 ОВА; на північний схід від 114-й ОМСБр 1 АК; південний сектор - 1-й ОМСБр 1 АК, 55-а і 74-а ОМСБР 41 ОВА; в Авдіївській промзоні оперує так звана ДРШБр "ветерани" і мобіки 1-й ОМСБр 1 АК. У боях обмежено фігурують 21-я і 30-я ОМСБр 2-й ОВА, а так само 239-й ТП 90 тд. Можливо, ці ресурси бережуть для участі в основному прориві, в рамках 3-ї хвилі.

"Так само, слід очікувати, що російське командування продовжить практику перекидання сил і засобів з інших плацдармів, для посилення тиску на Авдіївку. Відверто скажу, не здивуюся передислокації під містечко підрозділів зі складу ГВ "Захід", - додав Коваленко.

Ситуація в Авдіївці - деталі

Окупанти активно намагаються захопити Авдіївку вже кілька місяців, і постійно оголошують про нові і нові дедлайни, яких їм все одно не вдається досягти, незважаючи на всі зусилля і величезну кількість витрачених ресурсів. Про це розповів голова Авдіївської міської Військової адміністрації Віталій Барабаш.

Кремлівська пропаганда постійно розповідає, що вже незабаром буде досягнута мета по захопленню міста, хвалиться, що нібито російські сили вийшли на околиці Авдіївки, тому варто чекати успіхів. Окупанти планували захопити місто до часу проведення "прямої лінії" російського диктатора Володимира Путіна, але їм це не вдалося, тому за кілька днів до цього дедлайну пропагандисти почали розповідати, що нібито оточать місто до Нового року.

Вас також можуть зацікавити новини: