Біля Авдіївки росіяни застосовують тактику бойовиків ІДІЛ, повідомив Олександр Коваленко / колаж зі скріншоту і фото УНІАН

Російські окупанти під містом Авдіївка застосовують тактику бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) - навантажують вибухівкою транспортний засіб і направляють на позиції супротивника.

Вороги роблять з "голих" танків Т-62 танки-"шахіди", поділився інформацією військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму каналі в Telegram. Експерт додав, що один з таких танків загарбники залишили біля Водяного.

"У районі Авдіївки російські окупанти застосовують тактику ІДІЛ, коли транспортний засіб навантажували вибухівкою і відправляли на позиції противника зі смертником всередині. Аналогічно чинять, вже не вперше, росіяни, правда, механік-водій попередньо вистрибує з танка, і той стає безекіпажним - некерованим...", - зазначив аналітик.

Відео дня

Коваленко додав, що противники придумали, як застосовувати "голі" танки Т-62, які не потрапили під "модернізацію". "...Хоча і схема досить цікава. Танк-то цілком міг проходити за документами як "модернізований"..., а на ділі... А на ділі, - після застосування - не довести", - вважає експерт.

У центрі уваги Авдіївка - сьогодні ці новини варто прочитати

Цієї осені росіяни почали активно намагатися захопити Авдіївку і зазнавали великих втрат. Майор запасу Нацгвардії, України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман говорив, що вороги провалили перший дедлайн щодо захоплення Авдіївки - був встановлений до 14 грудня (у цей день була "пряма лінія" - довго говорив російський диктатор Володимир Путін).

За його даними, під час спроб захопити Авдіївку РФ могла втратити 20-25 тис. окупантів. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 18 грудня 2023 року становлять приблизно 347 160 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: