Експерт зазначив, що заходи добровольців на територію РФ не призведуть до революції / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Хоч перехід російськими добровольцями кордону Росії не призведе до революції і знищення режиму Путіна, але це є приниження для нинішньої влади в Кремлі .

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран російсько-української війни Євген Дикий, коментуючи захід бійців Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону до Курської та Бєлгородської областей РФ, зазначив, що ці події не призведуть до революції в Росії.

"Революції ще не буде. Бо щоб вона здетонувала не достатньо підрозділів російських добровольців-ідеалістів – до цього має визріти все російське суспільство, а воно наразі дуже далеке від цього. Якщо хтось вирішив, що нинішній рейд прямо зараз повалить Путіна, то маю розчарувати. Дива трапляться, але прогнозувати таке б точно не став", - наголосив Дикий в ефірі "Говорить великий Львів".

Відео дня

При цьому підкреслив, що це абсолютно не применшує військового значення цих подій, бо вперше нам вдалося розгорнути на території РФ достатньо масштабні бойові дії, а російські добровольці на бронетехніці зробили доволі глибокий прорив в тил ворога при цьому одночасно в двох областях РФ - Бєлгородській та Курській.

"Ми бачимо взяття під контроль населених пунктів. Майже нульові шанси, що на їх сторону перейдуть російські підрозділи, а без цього точно революції не буде, а місцеве населення ховатиметься по підвалах і чекатиме, щоб все це закінчилося", - сказав експерт.

Він нагадав, що в цій ситуації українській стороні доводиться діяти в умовах певних жорстких обмежень від наших союзників, які настільки бояться напряму вступити у війну з РФ, що забороняють Україні бити по території Росії будь-якою зброєю, яку вони надали, а також діє жорстка заборона на перехід підрозділів ЗСУ кордону з РФ.

"Це абсолютний абсурд, бо в будь-якій війні перенести війну на територію ворога це те, до чого завжди прагнуть. Тому єдиний спосіб обійти оце обмеження є перехід саме громадян РФ на територію своєї країни, а ми маємо право передати їм ту зброю, яку ми не отримали від заходу", - зазначив Дикий.

При цьому нагадав, що раніше рейди російських добровольців були "майже в режимі ДРГ".

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" вважає,що цей рейд є приниженням для російського режиму, який виявився неспроможним не те, що захопити всю Україну, але навіть уберегти населення Росії від переходу війни на її територію.

"Це показує безсилля режиму. Росіянам доведеться зараз терміново цю пожежу гасити, бо не можуть вони дозволити, щоб російські добровольці зайшли хоч в один обласний центр. Навіть втрата якогось із райцентрів для російського режиму був би ляпасом по морді", - наголосив ветеран.

За його словами, тому росіянам доведеться перекинути туди значні сили, в першу чергу з фронту, бо в глибинці немає підрозділів для того, щоб витіснити добровольців на територію України. Він додав, що це не виключає, що на якійсь ділянці фронту Сили оборони зможуть якщо не перейти в контратаку, то хоча б передихнути. Дикий  зазначив, що на російському кордоні багато пускових установок "Іскандер" та підрозділів ППО.

"І питання чи встигнуть росіяни відтягнути їх в тил, чи дізнаємось про їх знищення, що було б одним з вагомих аспектів цієї операції", - додав він.

Операція російських добровольців в РФ - головні новини

Вчора вранці бійці Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ

Президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну у спробі зірвати своє переобрання на п'ятий термін, яке заплановано на 15-17 березня, за допомогою атак на регіони Росії. Він стверджує, що Україна організовує атаки безпілотників і диверсійних груп на російські регіони, щоб перешкодити проведенню президентських виборів.

Путін вважає, що  нібито Київ за допомогою дронів і диверсантів прагне створити "інформаційний ефект", щоб знівелювати свої поразки на фронті. Крім того, він заявив, що  Україна нібито хоче отримати, таким чином, певні бонуси під час можливого переговорного процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: