Мінкульт звернувся до ЮНЕСКО через ситуацію з електрикою / ілюстрація: REUTERS

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, як заклади культури переживають режим економії електроенергії.

Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"Музеї увечері не працюють, але нас більше за все непокоїть наявність для наших закладів культури відповідних електричних генераторів... Тому що експонати і реквізити мають зберігатися при відповідних температурних режимах. Тому ми зараз склали списки потреб нагальних, які нам важливо отримати - і матеріалів, і генераторів. Відправили відповідно і в ЮНЕСКО, і до наших країн-партнерів",- акцентував Ткаченко.

Відео дня

Він додав, що незабаром міжнародні партнери обіцяють надати допомогу для вирішення проблемних питань. "Нам обіцяють в найкоротші терміни ці прогалини залагодити. І хоч музеї і будуть переживати певні складнощі з електрикою, але для нас важливо, щоб вони продовжували зберігати наші експонати і працювати в подальшому", - підкреслив Ткаченко.

Масові обстріли України: що відбувається з енергетикою

Як повідомляв УНІАН, протягом останніх тижнів російські окупанти завдають ударів по енергетичній інфраструктурі України.

З 10 жовтня внаслідок російських атак в Україні було зруйновано третину електростанцій.

Українців закликали з 07:00 до 23:00 мінімізувати користування електроенергією.

Через збільшення споживання у центральному регіоні диспетчерський центр "Укренерго" 20 -22 жовтня був вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в цьому регіоні.

Вас також можуть зацікавити новини: