В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Російські окупанти протягом доби атакували на кількох напрямках, десятки атак було відбито Силами оборони України.

Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 64 бойових зіткнення.

Відео дня

"На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки, Іванівки, Табаївки, Піщаного, Берестового Харківської області", - повідомили у Генштабі.

Крім того, під артилерійським та мінометним вогнем на цьому напрямку опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили чотири атаки ворога в районах східніше Тернів та Веселого Донецької області. Також противник завдав авіаційного удару в районі Нового Донецької області, а від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Крім того, на Бахмутському напрямку підрозділи Сил оборони відбили три атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем на цьому напрямку опинилися понад 10 населених пунктів.

"На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 10 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення", - йдеться у повідомленні.

Також російські окупанти завдали авіаційного удару в районі Олександрополя Донецької області, а артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 14 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

"На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів", - повідомили у Генштабі.

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Але артилерійських та мінометних обстрілів там зазнали понад 15 населених пунктів.

Серед іншого, зауважується, що загарбники не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив дев’ять безуспішних штурмових дії на позиції українських військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають ворогу значних втрат.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 25 населених пунктів. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Веселого Харківської області.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 9 січня, керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш зауважив, що попри несприятливі погодні умови, на Авдіївському напрямку і далі гаряче, ворог продовжує атакувати.

Він зазначив, що зараз там мінус 15 і майже добу дуже сильно падав сніг. Місцями його там - до півметра. Це ускладнює ведення бойових дій як з боку ЗСУ, так і ворогом. Оскільки українські війська там перебувають в обороні, то окупанти здебільшого намагаються штурмувати.

Вас також можуть зацікавити новини: