Пригожин готує росіян до капітуляції / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин налаштовує росіян на те, що поразка у війні проти України для них вже неминуча.

"І робить він це не один, він - фронтмен дуже впливової групи людей, інакше його давно просто б вбили", - заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Як зазначив експерт, Пригожин кидає виклик міністру оборони РФ, начальнику Генштабу російської армії, демонстративно не виконує їхні накази, і у соціальних мережах 85% користувачів підтримують його.

Піонтковський звернув увагу на зміну риторики ватажка ПВК, як він останнім часом все активніше обрушується з критикою на саму ідею війни, заявляючи:

"Не ми придумали цю спецоперацію, не ми розв'язали цю безмозку війну, і коли солдати це зрозуміють, вони повинні порвати з*дницю тим негідникам, які кинули їх в цю трагедію".

На думку експерта, Пригожин виконує дуже важливу функцію, працюючи на специфічну аудиторію - патріотичне z-бидло:

"Він звертається до цієї маси і запевняє їх у тому, що поразка неминуча, він готує цю масу фактично до капітуляції".

Пригожин кидає виклик Путіну - британська розвідка

Як писав УНІАН, у розвідувальному огляді Міноборони Великобританії, опублікованому 15 червня, зазначили, що риторика ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина переростає в непокора Кремлівському диктатору Володимиру Путіну і російської влади.

Напередодні 14 червня він заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. І тому ніхто укладати договори не буде". Хоча цю ідею підтримав особисто Путін.

Вас також можуть зацікавити новини: