РФ продовжує виготовляи ракети / скриншот

РФ продовжує виробляти ракети, однак не може повернутись до рівня тих запасів, які в них були до початку повномасштабного вторгнення в Україні, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю РБК-Україна.

"Виробництво ракетного озброєння на Росії продовжується. Вони і близько не можуть повернутись до рівня тих запасів, які в них були станом на 23 лютого 2022 року. Але тим не менш виробництво йде. Протягом кількох останніх місяців саме ракетних ударів було відносно небагато - це означає, що вони можуть накопичувати їх для нанесення наступних масованих ударів", – зазначив він.

За словами Юсова, росіяни переконали в тому, що нераціональне використання ворогом ракетного арсеналу, яке спостерігалося торік, не дало свого результат.

Відео дня

"Коли понад сто ракет могло бути випущено по Україні, це не дало свого результату, а, навпаки, тільки виснажило його запаси. Ну, скажімо, було б дивно, якби вони таке повторили цього року. Але будь-який ракетний удар - чи це 20, 30 ракет чи 100 - це серйозний виклик і загроза для інфраструктури та Сил оборони України. І, безумовно, на ці виклики треба зважати", – додав Юсов.

Накопичування ракет росіянами - це треба знати 

Упродовж останніх тижнів дедалі частіше лунають думки про те, що російські окупанти можуть накопичувати ракети для нових масованих ударів по Україні. 

В Defense Express зазначають, що про значне накопичення запасів ракет не йдеться, та акцентують, що ворог може назбирати ракети повітряного базування Х-101, Х-555 та морського – "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: