Росія визначилась, до якої дати треба захопити Донецьку та Луганську області / фото wikimedia.org

Україна також має наступальні успіхи на деяких ділянках, але загалом фронт перебуває у стані вогневої рівноваги, заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону. 

"Ані в нас немає серйозних сил та засобів, аби організовувати серйозні проривні операції, ані у ворога. Але стосовно людского ресурсу, то в них перевага значна – від 1000 до 1200 осіб на добу вони можуть заміщати. У стратегічному сенсі для них нічого не змінилося – в них є політичне завдання за будь-яку ціну пройти Авдіївку і, вони вважають, що можуть до моменту переназначення Путіна на посту президента вийти  на кордони Донецької та Луганської областей", – сказав Черник. 

На думку експерта, аби завадити ворогу реалізувати ці плани, Україні потрібно більше боєприпасів до артилерії та нова авіація. Він також додав, що якщо РФ не вдастся реалізувати свої плани, вони можуть змінити  напрям головного удару. Одним із варіантів може стати Харківська область. 

Відео дня

"Поділяю таку точку зору, вони можуть змінити оперативний напрям головного удару, адже треба буде відволікати увагу від поразки, адже це буде поразка. Але розуміємо, що в частині фортифікаційних споруджень, і, головне, мінування території, то ми практично по периметру всієї України досягли серйозних результатів. Збудували таку собі лінію Маннергейма", – сказав експерт. 

Ситуація в Донецькій та Луганській областях залишається складною: що треба знати

Попри виснаження війська, РФ метр за метром завойовують українські позиції, вважає Bild. На їхню думку, Володимиру Путіну наплювати на своїх солдатів. Він хоче завоювання будь-якою ціною.

Раніше УНІАН повідомляв, що частину підрозділів 110-ї окремої механізованої бригади вперше за два роки вивели на ротацію з-під Авдіївки. До них відправили підкріплення з іншої бригади.

Вас також можуть зацікавити новини: