Нарощення зусиль РФ на Донбасі проводяться з метою відтягнути підрозділи ЗСУ / фото Генштаб

За останні пʼять днів фіксується збільшення інтенсивності російських атак на донецькому напрямку. Втім, нових територій агресор не здобув.

Про це йдеться в щоденному звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Як наголошується в повідомленні, на північ від Донецька точаться запеклі бої в районі міст Сіверськ та Бахмут. Проросійські бойовики, схоже, трохи просунулися до центру селища Піски, що неподалік Донецького аеропорту. 

Відео дня

На думку британської розвідки, російська армія активізувала свої зусилля на Донбасі, намагаючись залучити чи зафіксувати додаткові українські підрозділи на тлі припущень, що Україна планує масштабний контрнаступ.

Як повідомлялося напередодні, розвідка Британії називає навмисною дезінформацією заяву міністра оборони РФ Шойгу про те, що Росія аби "уникнути жертв серед мирного населення" сповільнила воєнну кампанію в Україні.

За словами керівника пресцентру ОК "Південь" Наталії Гуменюк, "той самий контрнаступ, який всі так довго очікували і не могли зрозуміти, де за ним спостерігати, полягає в тому, що ми виснажуємо сили ворога в його тилових позиціях". Вона також зазначила, що лінія фронту на півдні України є дуже рухомою.

Вас також можуть зацікавити новини: