Росія перелаштувала увагу на Богданівку, Іванівське, на кліщіївські висоти, каже Денис Нагорний / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото t.me/DPSUkr

Росія після тактичного відступу військ України з Авдіївки перелаштувала увагу на три точки Бахмутського напрямку - Богданівку, Іванівське та на кліщіївські висоти.

Там Збройним силам вкрай важко, адже поки окупанти пускають рої FPV-дронів по позиціях українців, в армії вистачає артилерійського ресурсу хіба що на оборону, заявив начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" Денис Нагорний. Саме його підрозділ наразі захищає Бахмутський напрямок. 

"Артилерійських пострілів нам вистачає тільки на оборону через затримку допомоги", - наголосив Нагорний телеканалу "Еспресо".

Відео дня

За словами майора Нацгвардії, Росія в рази збільшила застосування артилерії та високоточних боєприпасів (відомих як снаряд "Краснополь"). Наразі ЗСУ щастить, що не завжди окупанти можуть застосовувати БПЛА у погану погоду. Але, коли сонечко, в небо здіймаються рої з FPV-дронів, дронів аеророзвідки, і це все ускладнює, підкреслив Нагорний. 

Він вважає, що наразі Росія ставить за мету вийти на межі лінії Сіверський Донець - Донбас з наступним захопленням міста Часів Яр. "Тобто аванпосту донецької фортеці - це міста Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ", - уточнив він.

Начальник штабу артилерії бригади "Рубіж" каже, що такий інтерес ворога є логічним, адже окупантам потрібно взяти під контроль логістичні вузли. З цією метою Росія залучає до атак штурмові групи повітряно-десантних військ РФ і вони гарно підготовлені, констатує Нагорний.

Біля Іванівського небо аж сіре через дрони РФ - що кажуть у ЗСУ

Сьогодні начальник групи безпілотних систем 241 ОБР ТРО Дмитро Спасиба також згадав про проблему надзвичайно великої кількості дронів поблизу Авдіївки. Йшлося про бої, які розгортаються у зоні населеного пункту Іванівське, згадував він. 

За словами Дмитра, обидві сторони залучають до спецоперацій дрони, однак у Росії їх значно більше, тому вона вільна у своїх діях та часто атакує зброєю хаотично. "Їх настільки багато, що небо стає сіре", - казав він. 

Вас також можуть зацікавити новини: