Українців закликали бути пильними / фото facebook.com/93OMBr

Українців попередили про чергове ІПСО Росії. На цей раз рашисти розповсюджують інформацію про "захоплення" Соледара. Для цього вони задіяли навіть фейковий Telegram-канал, де нібито пишуть українські військові.

"Увага! Так як 46 бригада ДШВ ЗСУ зараз активно висвітлює події з Соледару, російські ІПСОшники вже наплодили фейкові сторінки цієї бригади, з яких поширюють дезу", повідомляється на сторінці проекту Stopfake у Facebook.

Так, фахівці проекту пишуть, що у вересні для розповсюдження російської ІПСО створили фейкову сторінку 46-ї бригади ЗСУ. На жаль, плани Кремля частково здійснилися, адже на брехню купилося навіть видання CNN.

Відео дня

"На фейкове джерело повелося навіть американське видання CNN, яке сьогодні розповіло про "організований відступ" з Соледара, взявши звідти інформацію. Це могло статися через незнання журналістами усіх небезпек користування Telegram. Або ж хтось навмисно порекомендував журналістам цей канал. За останньою інформацією Генштабу ЗСУ бої за Соледар ще тривають!", - наголосили у Stopfake.

РФ розігнала ІПСО про 'захоплення' Соледара: на брехню купилося видання CNN

Окрім цього, фахівці проекту залишили посилання на справжній Telegram-канал 46-ї бригади ЗСУ. Українців закликали бути пильними та вірити тільки перевіреним джерелам інформації.

Ситуація в Соледарі

Раніше УНІАН повідомляв, що в Соледарі тривають бої. 13 січня "вагнерівці" записали відео з з міста. Вони не змогли приховати, що їм не вдалося взяти Соледар і істерили про великі втрати. 

До вечора в Генштабі ЗСУ підтвердили, що бої за місто тривають. Військові спростовують заяви росіян про нібито захоплення Соледара. Крім цього, український військовий розповів, що "вагнеровцы" пастці, самі того не підозрюючи.

Крім цього, президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на фронті. Він зазначив, що битва за Бахмут і Соледар, за Кремінну, за інші міста і села сходу нашої країни триває.

Вас також можуть зацікавити новини: