ЗСУ дуже скоро доб'ються успіху на сході, впевнений експерт / фото t.me/Pavliuk_KSV

Найближчим часом Збройні сили України доб'ються хорошого результату на сході, прогнозує експерт Українського інституту майбутнього і колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Коментуючи те, що Росія активно стягує на схід свої найбільш боєздатні підрозділи, у тому числі перекидаючи військових з півдня, експерт назвав головні цілі РФ: організувати наступ, відбити Лиман і вс ту частину, яку росіяни втратили в минулому році, створити розгубленість в українській армії і звести на нуль її перевагу на цьому напрямку.

При цьому експерт заявив, що Генштаб ЗСУ на це "не ведеться":

"Якщо все триватиме так, як зараз запланував наш Генштаб, то орієнтовно за 10-14 днів ми можемо отримати дуже хороший результат... Я думаю, що результат буде найближчим часом і дуже хороший".

Війна в Україні - ситуація на сході

Раніше представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що російські окупанти найбільше хочуть зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут.

"Ворог постійно стягує туди резерви. Він намагається іноді контратакувати. Однак ми бачимо цю тенденцію і постійно вражаємо ворога вогнем, відповідними ударами гасимо спроби контратакувати", - зазначив він.

За його словами, на даний момент на Сході є два найактивніших напрямки - Бахмутське та Лиман-Куп'янське.