Росія відмовляється від масованих атак / фото Міноборони РФ

Росія змінює тактику ракетних обстрілів території України.

Як заявив військовий експерт Олег Жданов, причина - різке зменшення кількості ракет, про що зазначають українські військовослужбовці.

За його словами, змінилася тактика застосування ракет:

Відео дня

"Застосовуються тепер ракети на ближніх дистанціях. Це ракети С-300, ракети по прифронтових містах. Тобто практично Росія переносить вогонь ближче до лінії фронту. Вже вглиб країни ракети летять все менше і менше".

При цьому Жданов попередив, що загроза ракетних ударів залишається.

"Не знаю, як буде далі. Якщо ми говоримо про те, що 40-50 ракет вони можуть зібрати за місяць, то я так розумію, що вже наближається вже той день, коли ми можемо побачити чергову порцію ракет".

Масовані ракетні атаки РФ у минулому - що повідомлялося

Раніше військовий аналітик, майор запасу ЗСУ та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман зазначав, що масовані ракетні удари Росії могли залишитися в минулому. Судячи з усього, РФ відмовилася від практики таких обстрілів, вирішивши наносити точкові удари по окремих об'єктах в Україні.

А до цього у Силах оборони півдня заявляли, що масовані ракетні атаки Росії можуть залишитися в минулому, оскільки росіяни шукають нову тактику, більш "результативну" для них.