Польські F-16 і Patriot можуть збивати російські ракети над Україною / колаж УНІАН, фото REUTERS

Наявні на озброєнні Польщі комплекси ППО Patriot і винищувачі F-16 можуть збивати російські ракети, які Росія запускає по Україні, заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передає "Еспресо".

Він нагадав, що вранці 7 лютого одна з крилатих ракет наближалася до кордону з Польщею, потім повернулася на 180 градусів і почала кружляти над Західною Україною.

"Для відбиття цієї потенційної загрози Польща піднімала свої винищувачі F-16. Тобто польське керівництво зараз починає діяти більш рішуче в таких випадках... Зараз, як бачимо, нове польське військове керівництво вже більш активну і жорстку позицію займає щодо попередження загрози для самої Польщі", - сказав він.

Відео дня

За словами експерта, комплекси ППО Patriot, розташовані в Польщі, частково охоплюють частину території України, як і винищувачі F-16 на це здатні.

"Але поки що польське керівництво вибирає більш зважену стратегію, щоб уникнути цього моменту, що Польща починає збивати російські ракети, і НАТО наближається до прямого протистояння з Росією", - додав Згурець.

РФ запустила ракету в бік Польщі 

Як писав УНІАН, вранці 7 лютого, коли стало відомо, що Росія випустила ракету в бік кордону з Польщею, Польща екстрено підняла свою і союзницьку авіацію

"Попереджаємо про активізацію польської та союзницької авіації, що може бути пов'язано з виникненням підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східному регіоні країни", - йшлося в повідомленні Оперативного командування Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: