Корабель проєкту "Буян-М" може бути споряджений 8 ракетами типу "Калібр" / фото Міноборони Російської Федерації

Російські загарбники вивели в Чорне море ракетоносій. Як повідомляють Сили оборони півдня України, на бойове чергування ворогом виведено надводний ракетоносій. 

"Малий ракетний корабель проєкту "Буян-М" може бути споряджений 8 ракетами типу "Калібр", - розповіли військові.

Зазначається, що станом на зараз активності ворожої авіації не зафіксовано, інформації про пуски ударних безпілотників поки не надходило.

Відео дня

"Рівень ракетної загрози залишається стабільно високим. Сигнали повітряної тривоги - обов'язковими для реагування", - наголошують українські захисники.

Російські кораблі в Чорному морі - деталі

Вранці 30 серпня корабельне угруповання окупантів становило 11 одиниць: 10 - в Чорному морі та один корабель - в Азовському. Ракетоносії на бойовому чергуванні були відсутні та заведені в пункти базування.

Нагадаємо, вночі ворог здійснив масовану атаку, запустивши спочатку ударні безпілотники типу Shahed-136. Було знищено п’ять дронів: три над Миколаївщиною та два - над Кіровоградщиною.

Пізніше, з використанням стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря росіяни атакували Одещину ракетами повітряного базування, імовірно, Х-101/Х-555/Х-55. Вісім ракет знищено силами протиповітряної оборони та Морської охорони над морем. 

Вас також можуть зацікавити новини: