Рівновага на фронті не є стійкою, скоро хтось почне наступати, - екс-командир роти 'Айдару'

Нинішня рівновага на фронті не є стійкою. Протягом півроку якась зі сторін почне наступати.

Про це заявив екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV. На його переконання, рівновага на фронті може переламатися в будь-яку з двох сторін.

"Наразі плюс-мінус рівновага, але не стійка рівновага. Це якраз та рівновага, яка може переламатися, поки що, в будь-яку з двох сторін. Це та рівновага, яка точно не буде стійкою. І трошки пізніше, я би сказав, десь у межах пів року, хтось таки почне сильно наступати. Або ми, або вони", - заявив Дикий.

Відео дня

Військовий також наголосив, що те, хто саме почне наступати "залежить від нас з вами". "Чи виставимо ми достатню кількість людей, чи мобілізуємо по-справжньому тил працювати на війну, хоча би так, як це було 2022 року", — пояснив він.

Екскомандир роти батальйону Айдар також зазначив, що, якщо порівнювати із Другою світовою війною, "наразі десь 1943 рік" - останній, коли ще до кінця не вирішилося, яка зі сторін буде перемагати, коли обидві сторони використовують багато ресурсів і понесли дуже багато втрат.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Як повідомляв Генштаб, протягом минулої доби на фронті відбулося 75 бойових зіткнень, ворог атакував майже по всіх напрямках.

Так, десятки ворожих атак наші захисники відбили на Куп’янському напрямку, а також на Авдіївському, де продовжують стримувати противника, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

На Херсонському напрямку противник 17 разів штурмував позиції наших військ, але з втратами відступив.

Вас також можуть зацікавити новини: