Російські окупанти атакували Сумщину: школу знищено, є жертви / фото ДСНС

Вранці в середу, 23 серпня, російські окупанти атакували Сумську область дронами-камікадзе. "Шахеди", зокрема, поцілили у місто Ромни, яке пережило російську окупацію у лютому-березні 2022 року.

"Сьогодні о 10.05 у місті Ромни російський БпЛА типу Shahed влучив у навчальний заклад.  На жаль, будівля закладу повністю зруйнована.  Усі служби працюють. Розгорнутий штаб ліквідації наслідків", – інформує Сумська обласна військова адміністрація.

Окупанти знищили школу в Ромнах та вбили освітян / фото ДСНС

В ДСНС інформують, що окупанти знищили школу та вбили щонайменше 2 освітян.

Відео дня

"Їх тіла деблокували рятувальники ДСНС.  Ще 3 людей отримали поранення.  Є інформація, що під завалами знаходяться ще 2 працівників закладу. Пошуково-рятувальна операція триває", – зазначили рятувальники.

Оновлено (14:22): Міністр внутрішніх справ Ігор Кліменко повідомив, що кількість жертв російського удару по школі у Ромнах зросла до 4 осіб. 

"Рятувальники ДСНС деблокували тіла директора школи, заступника директора, секретаря та бібліотекаря. Операція з розбору завалів завершена. Також поранення отримали 4 місцевих мешканців, які в момент прильоту проходили повз навчальний заклад", – повідомив Кліменко. 

Міністр зазначив, що вхід до укриття під школою вцілів, але під час повітряної тривоги туди ніхто не спускався.

Окупанти знищили школу в Ромнах та вбили освітян / фото ДСНС

Оновлено (13:10): У Сумській обласній прокуратурі зазначили, що внаслідок атаки окупантів, за попередніми даними, дві працівниці школи загинули, три - отримали поранення. В Нацполіції своєю чергою повідомили, що відомо про чотирьох поранених людей.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Окупанти знищили школу в Ромнах та вбили освітян / фото ДСНС

Зауважимо, повітряну тривогу в Сумській області було оголошено о 9:29. В Повітряних силах попередили про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА. 

"Кілька ворожих БпЛА продовжують перебувати у повітряному просторі в Сумській області", – інформували в ПС. Незабаром, об 11:46, було оголошено про відбій повітряної тривоги у Сумській області.

Удари по Україні 23 серпня - що потрібно знати

У ніч на 23 серпня, коли українці відзначають День прапора, російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе "Шахед". 

У Повітряних силах повідомили, що всього було випущено до 20 ударних дронів. Пуски здійснювали з району Приморсько-Ахтарськ (РФ) і Чауда (Крим).

11 ворожих безпілотників знищено. Дев'ять збили в Одеській області, два – в межах Запорізької області. В Одеській області є влучення в зерносховище. 

Вас також можуть зацікавити новини: