В Харкові ракета РФ повалила телевізійну вежу і це зняли на відео / Колаж УНІАН, фото скріншот

Росія завдала удару по місту Харків: на очах людей впала частина телевізійної вежі. У місті є перебої із сигналом цифрового телебачення.

Оновлено 18:50 В мережі викладають перші кадри з місця падіння вежі.

У хвилини російського терору працівники були в укритті. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Facebook 

"Окупанти завдали удар по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові. Під час тривоги співробітники перебували в укритті. Людських жертв немає", - розповів він. 

Синєгубов закликав громадян довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Тим часом очевидці події виклали в мережу відео, як харківська телевежа летіла.

Росія не вперше атакує телевежу Харкова

В березні 2022 року у Харкові внаслідок атаки росіян було пошкоджено телевежу, телетрансляція була призупинена.

Тоді голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що внаслідок атаки російського ворога пошкоджено телевежу.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації закликала два роки тому жителів Харкова користуватися альтернативними каналами отримання об'єктивної інформації після обстрілу телевежі та втрати теле- та радіотрансляції.

Через рік, у березні 2023 року, російського льотчика, який бомбардував Харківську телевежу, було засуджено до 12 років в’язниці. Служба безпеки України повідомляла, що зловмисник виявився заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу ЗС РФ.

6 березня 2022 року він на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові.

Встановлено, що в 2022 році для проведення повітряної атаки ворог застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті

Літак українські захисники збили одразу після того, як він скинув бомби. Після катапультування та приземлення пілота було затримано.Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни) і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

Вас також можуть зацікавити новини: