Групи "шахедів" рухаються зі сходу на захід / фото ua.depositphotos.com

В багатьох областях на півночі, сході та в центрі України оголошена повітряна тривога через атаку Росією дронами "шахед".

У Повітряних силах повідомили, що групи "шахедів" рухаються зі сходу на захід, по межах Харківської-Сумської та Полтавської-Чернігівської областей.

"Ворожі ударні БпЛА з північного сходу – у напрямку Черкащини. Черкаська, Кіровоградська, Київська області – загроза застосування ударних БпЛА", - повідомили там.

Відео дня

Станом на вечір 18 серпня російські окупанти тримають у Чорному морі корабель із 8-та ракетали типу "Калібр", повідомили Сили оборони півдня України.

03:45. В Повітряних силах повідомили ще про одну групу ворожих БпЛА на півночі Рівненської області, яка рухається вздовж кордону  у західному напрямку.

Перший заступник начальника ОВА Хмельниччини Сергій Тюрін повідомив про роботу ППО в області.

03:32. "Північ Вінниччини, південь Житомирщини – "шахеди". Рухаються у західному напрямку", - Повітряні сили.

03:20. Моніторингові канали повідомляють, що загроза ударних БПЛА залишається для Рівненської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

02:09. Ворожі ударні БпЛА з Чернігівщини прямують на Київщину, напрямок руху – на південь.

01:59. У Повітряних силах повідомили, що "шахеди" прямують у напрямку Вінниці і Чернігова, але їх напрямок може змінюватись. 

"Рівненська область – загроза застосування ударних БпЛА", - повідомили там.

01:48. "Шахеди" у напрямку Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей - Повітряні сили.

00:51. "Шахеди" у напрямку Білої Церкви зі сходу, у напрямку Чернігова з південного сходу - Повітряні сили.

00:29. У Повітряних силах силах повідомили, що чергова група "шахедів" з Курської області перетнула повітряний простір України в районі Сумської області.

Атаки РФ України - деталі

16 серпня о 1:20 в низці областей оголошували повітряну тривогу через загрозу ворожого удару безпілотниками. В Повітряних силах повідомили, що дрони-камікадзе летять над акваторією Чорного моря у напрямку півдня Одещини. 

У повітряних силах поінформували, що російські окупаційні війська атакували портову інфраструктуру Одеської області ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: