РФ шукає дипломатичних шляхів зупинення війни / фото REUTERS

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко прокоментував недавню заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що Росія вже благає про перемовини з Україною.

В інтерв'ю "Обозревателю" він висловив думку, що в Кремлі відчувають серйозні випробування попереду, але не впевнені у їхніх результатах. Росія мобілізує на повну людей, стягує до України останню техніку.

"Це призводить до того, що хоч і повільно, але все ж таки вони почали просуватися на п'яти напрямках на сході зі спробою виконати путінське завдання", - каже генерал.

Відео дня

Ймовірно, продовжив він, Путіну наголошують військові, що велика війна малоперспективна, тому Кремль і шукає дипломатичних шляхів. Але він хоче зупинити вторгнення на його умовах, що для Києва неприйнятно.

"Що стосується позиції Заходу, то, на жаль, частина західних політиків, які підгодовують путінські нафто- та газодолари, вже порушують питання про закінчення війни. Мовляв, подумаєш, втрата 20% території, зате буде мир тощо", - підсумував Романенко.

Переговори з РФ

Київ неодноразово наголошував, що обговорюватиме питання переговорів з Росією тільки після того, як вона виведе свої війська з території України.

На саміті G20 Зеленський представив мирну формулу України, яку Росія категорично відкинула. 

7 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у Кремлі розуміють, що не зможуть досягти своїх цілей в Україні, тому вже благають про переговори. "Вони зараз ведуть величезну роботу з певними групами, аби вони вступили в перемовини. Вже і Бразилія, і кого тільки немає в посередництві", - розповів він.

Вас також можуть зацікавити новини: