Росія може або невдовзі завдати масованого удару, або накопичувати ракети до серпня. А можливо, й до осені, каже Коваленко / фото REUTERS

Днями військовий експерт Олександр Коваленко опублікував аналітику щодо використання Росією ракет й дійшов висновку, що у короткостроковій перспективі країна-окупант перейшла на запуск дронів по території України, щоб накопичити ракети.

В ефірі "1+1" під час телемарафону Коваленко заявив, що з 24 червня РФ ще жодного разу не використала крилаті ракети авіаційного базування Х-101 та Х-555. "Хоча ці ракети є превалюючими під час ракетних обстрілів по території України. Тобто вже понад три тижні вони не використовують ці ракети. Питання: "Вони закінчилися?". Та ні, ракети у Росії ніколи не закінчаться", - каже він.

Військовий експерт додає, що в окупантів немає проблем з виробництвом цих ракет. Отже, висновок один: вони накопичують. І це стосується не лише Х-101 і Х-555. Окрім цього, РФ мінімізувала використання Х-22, яких у червні було використано 18 одиниць.

"Усе це вказує на те, що вони займаються відновленням, обслуговуванням, ремонтом тих ракет, які є у них на складах та на збереженні. Але не застосовують. Є ризики того, що вони можуть готуватися до серпня, до Дня Незалежності", - каже Коваленко.

Він додав, що є ймовірність того, що Росія готується до опалювального сезону, тобто з осені може частіше завдавати ударів по території України. Та експерт не відкидає, що окупанти можуть почати "відповідати" на удар по Кримському мосту.

"Але, враховуючи те, що сталося на Кримському мосту, я навіть не знаю, чи залишать вони цей інцидент без уваги. Тому, відповідно, є побоювання, що вони можуть задіяти деяку частину цього боєкомплекту для того, щоб продемонструвати, що вони дали "дзеркальну відповідь", - підсумував Коваленко.

Кримський міст обвалився 17.07.2023

У ніч на 17 липня 2023 року поблизу Кримського моста пролунали вибухи. Згодом окупаційна влада півострова заявить, що на дітищі Путіна сталася "надзвичайна подія". У мережі вмить розлетілися фото й відео, на яких видно, що один проліт мосту впав, інший - пошкоджений.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела повідомила, що нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС. Ні Служба безпеки, ні Військово-морські сили офіційно не підтвердили свою причетність до пошкодження Кримського моста.

Через пошкодження Кримського мосту з боку півострова утворився величезний затор.

Вас також можуть зацікавити новини: