Кримський міст після вибуху / скріншот

Підрив Кримського мосту - потужний удар по логістиці ворога. Причому об’єкт удару перебував під посиленою охороною росіян. Про це пише у блозі на "Цензор.НЕТ" політолог Тарас Загородній.

Хоч СБУ й не визнала офіційно причетності до удару по Кримському мосту 17 липня 2023 року, експерт переконаний саме у цій версії.

"Підрив мосту – це величезний ляпас по "сакральності російської влади". Дуже болючий і неприємний. Путін пропускає його вдруге. А СБУ Малюка вдруге демонструє, що для неї не існує неможливих завдань на територіях, зайнятих ворогом. Вона повністю переграє і ФСБ, і ГРУ. Спецоперації подібного рівня складності, певен, увійдуть у підручники історії спецслужб", - вважає політолог.

Відео дня

На думку Загороднього, такі спецоперації змінюють хід війни та баланс сил на користь України. "Крім престижу російської влади, є і інший важливий аспект – СБУ завдає потужного удару по логістиці ворога під час українського контрнаступу. Голова Служби Малюк вже говорив, що міст – законна ціль для України, бо росіяни перекидають по ньому техніку і військову силу", - наголошує експерт.

Загородній стверджує, що ударів завдавали морські надводні дрони - унікальна українська розробка. "Дрони вже чудово проявляли себе під час атаки на бухту в Севастополі в жовтні 2022-го", - повідомляє він.  

Нагадаємо, що Кримський міст у ніч на 17 липня атакували надводними дронами. Низка українських ЗМІ писала, що підриву Кримського мосту причетна СБУ та Військово-морські сили України. Офіційного підтвердження такої інформації ні від Служби безпеки, ні від ВМС не було.

Вас також можуть зацікавити новини: