Данілов заявив, що Росія готує загострення / фото УНІАН

Росія готує загострення на фронті в Україні в лютому 2023 року.

Таку заяву зробив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, відповідаючи на відповідне запитання:

"Лютий місяць для них буде вирішальним. Вони розраховують на певне загострення, готуються. Є багато маркерів, наприклад ми бачимо, що Козак (заступник голови адміністрації президента Росії) активізувався. Він проводить зустрічі з діячами Європи для того, щоб нас примусити до підписання певних "мирних" угод. Багато маркерів дають нам привід говорити про те, що у лютому вони можуть мати ще одну спробу, щоб вирішити це питання". 

Він пояснив, що у лютому цього року відбуватиметься певний перелік подій, у тому числі Мюнхенська конференція та зустрічі у Нью-Йорку. 

Данілов також зазначив, що найближчим часом у Росії, імовірно, відбудеться чергова хвиля мобілізації

"Мобілізація в Росії буде з високою вірогідністю. Ми розглядаємо таку вірогідність, як більше за 50%", - заявив Данілов.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, в інтерв*ю телеканалу ABC News начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна планує провести серйозний наступ на фронті у березні цього року. 

За його словами, ці бойові дії будуть найспекотнішими.

Вас також можуть зацікавити новини: