ЗСУ знищують ворога попри значний тиск / фото facebook.com/General.Pavlyuk

Офіцер батальйону "Свобода" НГУ Андрій Іллєнко заявив, що Росія кинула на Бахмутський напрямок всі боєздатні частини своєї армії.

В ефірі телеканалу "Еспресо" він додав, що окупанти на фронті зазнають значних втрат.

"Занадто багато поразок росіяни отримали за останні місяці. Вони програли битву на Харківщині, Херсонщині. Їм потрібна хоч якась реабілітація, їм потрібен реванш. Хоч десь вони мають показати, що можуть наступати. Бахмут обраний окупантами саме з цих міркувань. Всі боєздатні частини армії РФ кинуті зараз на Бахмут. Багато боїв, обстрілів, штурмів, але українська оборона міцна. Насипаємо ворогу, ворог зазнає великих втрат", - наголосив Іллєнко.  

Відео дня

За словами офіцера, Збройні сили України міцно тримають оборону на Бахмутському напрямку, однак це складна, виснажлива та пекельна робота.

"Українська фортеця Бахмут стоїть міцно, ніякої загрози оточення немає. Ця битва триває кілька місяців, а останні тижні - це кульмінація цієї битви", - підсумував він.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що окупанти просуваються до Бахмута. При цьому росіяни йдуть в наступ в районі Авдіївка-Донецьк, але знаходяться в обороні на лінії Сватове-Кремінна.

Командир батальйону "Свобода", майор Нацгвардії Петро Кузик розповів, що на Бахмутському напрямку за півтора села російські окупанти "поклали" пару тисяч військових.

Вас також можуть зацікавити новини: