Військовий розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти не полишають спроб наступати в районі Бахмута Донецької області. Ворог шукає слабкі місця українських військових, проте не може пробити оборону наших бійців. 

Як зазначив в ефірі Апостроф TV командир батальйону "Свобода", майор Нацгвардії Петро Кузик, росіяни, де це можливо, намагаються обійти українські війська, обстрілюючи їхні позиції з артилерії.

"Ситуація не є простою, але скажу, що це ще не перелом в подіях, але вже очевидно те, що ми увійшли в режим реальної роботи по сточуванню наступальних сил ворога. Вони тут сточаться, як олівець, якщо не відбудеться якихось екстраординарних подій, це вже очевидно. Пробити оборону вони не можуть. Щоб взяти півтора села, вони вклали пару тисяч людей, і вони змогли утримати ці півтора села дві доби. Потім вдалося відбити позиції, та вирівняти лінію фронту", – пояснив він. 

Відео дня

За словами Кузика, російські окупанти змінюють тактику не стільки відносно стратегії та планів, як відносно тих штурмових загонів, які виходять. Так, раніше українські позиції штурмували завербовані вʼязні. Росіяни випускали їх вперед, щоб вони проходили через мінні поля і загородження і дивилися, де знаходяться вогневі точки ЗСУ. Потім позиції українських військ накривали артилерією.

Після цього пішли більш професійні й мотивовані загони, які краще екіпіровані та спеціалізуються на нічній роботі. 

"Коли ми вибиваємо цей загін, поки він поповнюється, приходять ті, хто спеціалізуються виключно на денній роботі. Але здебільшого вони штурмують невеликими групами, але постійно, і в цьому велике навантаження на наших захисників", – зауважив військовий.

Ситуація на Бахмутському напрямку:

Аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що російські окупанти поступово просуваються в районі Бахмута, але ще не оточили місто. Водночас загарбники ведуть наступальні операції в районі Авдіївка-Донецьк, але обороняються на лінії Сватове-Кремінна.

Військовий парамедик Саід Ісмагіло розповів, що ворог хоче використати морозну погоду для просування на Донеччині. Так, росіяни намагаються проводити атакувальні дії на Бахмутському напрямку. Там посилились артилерійські обстріли. 

Радник Офісу президента України Олексій Арестович наголосив, що армія РФ зігнала під Бахмут 40 БТГ. Окупанти хочуть захопити весь Донбас, щоб президент Росії Путін міг зобразити "перемогу" для населення. При цьому Арестович вважає, що Бахмут все ж рашисти не візьмуть.

Вас також можуть зацікавити новини: